Wat is Manuele Therapie? Rug en nek kraken

Wat is Manuele Therapie?

Wat is Manuele Therapie?

Wat is Manuele Therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen, met name problemen met gewrichten en spieren. Deze therapie is gericht op het herstellen van de bewegingsfunctie en het verminderen van pijn en beperkingen in het lichaam. Vaak wordt manuele therapie ook informeel “kraken” genoemd vanwege de karakteristieke manipulaties en mobilisaties van gewrichten die tijdens de behandeling worden uitgevoerd. Vooral de rug kraken en de nek kraken wordt regelmatig gedaan maar dit kan ook bij andere gewrichten zoals de heup. Het kraken wordt zowel in Heeze als ik Sterksel gedaan.

 

 

Hoe werkt Manuele Therapie?

Manuele therapeuten zijn hoogopgeleide professionals die een diepgaande kennis hebben van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Ze gebruiken hun handen om de gewrichten en spieren te onderzoeken en om problematische gebieden te identificeren. De behandelingstechnieken omvatten vaak:

  1. Mobilisaties: Dit omvat zachte bewegingen van de gewrichten om de bewegingsvrijheid te vergroten en spanning te verminderen.
  2. Manipulaties: Dit zijn snelle en gecontroleerde bewegingen van het gewricht, vaak vergezeld van het karakteristieke “krakende” geluid. Dit kan helpen bij het herstellen van de juiste gewrichtsfunctie.
  3. Zachte weefseltechnieken: Naast gewrichten kunnen manuele therapeuten ook zachte weefsels zoals spieren, pezen en ligamenten behandelen om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
  4. Oefeningen en advies: Manuele therapeuten kunnen ook oefeningen en advies geven om de mobiliteit te behouden en te verbeteren, en om herhaling van klachten te voorkomen.

 

 

Voor wie is Manuele Therapie geschikt?

Manuele therapie kan nuttig zijn voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

 

 

Klik hier als je meer weten over manuele therapie in Heeze en wat de kosten en vergoedingen zijn 

 

 

Voordelen van Manuele Therapie

De voordelen van manuele therapie zijn:

Het is belangrijk op te merken dat manuele therapie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren therapeut om optimale resultaten en veiligheid te waarborgen.

Bij Fysiotherapie de Beemden hebben we de expertise en ervaring om u te helpen met manuele therapie. Onze manuel therapeut Jur Gerris staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en een behandelplan op maat te maken dat past bij uw individuele behoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

 

Impressie manuele therapie: