Oefeningen en behandeling voor een tennisarm

Tennisarm

Tennisarm

Fysiotherapie voor tennisarm: behandeling en oefeningen

Welkom op de informatiepagina over fysiotherapie voor een tennisarm bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze, nabij Eindhoven. Als u last heeft van een tennisarm, begrijpen wij dat dit pijnlijk en beperkend kan zijn voor uw dagelijkse activiteiten en sportprestaties.

Gelukkig kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten u helpen bij het behandelen en herstellen van een tennisarm. Hier vindt u informatie over de behandelingsopties en oefeningen die wij aanbieden.

Wat is een Tennisarm?

Een tennisarm, ook bekend als laterale epicondylitis lateralis, is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Het ontstaat meestal als gevolg van overbelasting en herhaalde belasting van de pezen die de onderarmspieren aanhechten aan het ellebooggewricht.

Hoewel de naam suggereert dat het voornamelijk bij tennissers voorkomt, kan een tennisarm optreden bij mensen die herhaalde bewegingen maken met de onderarm, zoals schilders, timmerlieden en kantoormedewerkers.

Fysiotherapiebehandeling voor een Tennisarm

Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze bieden wij gespecialiseerde behandelingen voor een tennisarm. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen een grondige evaluatie van uw klachten uitvoeren en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Enkele veelvoorkomende behandelmethoden die we gebruiken zijn:

  1. Gerichte oefentherapie: We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van specifieke oefeningen om de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van de onderarmspieren te verbeteren. Deze oefeningen helpen bij het herstellen van de normale functie van de aangedane pezen en bevorderen het herstelproces.
  2. Mobilisatietechnieken: Onze fysiotherapeuten kunnen manuele technieken toepassen, zoals mobilisaties en manipulaties, om de bewegingsvrijheid van het ellebooggewricht te verbeteren en de spanning in de omliggende spieren en pezen te verminderen.
  3. Advies en instructies: We zullen u voorzien van advies en instructies met betrekking tot het vermijden van overbelasting en het aanpassen van uw activiteiten om verdere irritatie van de pezen te voorkomen. Daarnaast kunnen we u ook adviseren over ergonomische principes en houdingscorrectie om de belasting op de elleboog te verminderen.

 

Tennisarm oefeningen

Naast de behandelingssessies bij onze fysiotherapeuten, is het belangrijk om ook thuis oefeningen uit te voeren om het herstel te bevorderen. Enkele voorbeeldoefeningen die nuttig kunnen zijn bij een tennisarm zijn:

  1. Excentrische polsstrekoefening: Houd een lichte gewicht (zoals een dumbbell) vast met uw handpalm naar beneden. Buig uw pols langzaam naar beneden en laat het gewicht gecontroleerd zakken. Herhaal dit 15-20 keer voor 2-3 sets.
  2. Strekoefeningen voor onderarmspieren: Strek uw arm recht naar voren, met uw handpalm naar boven gericht. Gebruik uw andere hand om uw vingers en handpalm zachtjes naar beneden te trekken tot u een milde rek voelt. Houd deze positie 15-30 seconden vast en herhaal dit 3-5 keer aan beide zijden.
  3. Flexibiliteitsoefeningen voor de pols: Maak cirkelvormige bewegingen met uw pols, zowel met de klok mee als tegen de klok in. Voer deze bewegingen langzaam en gecontroleerd uit. Herhaal 10-15 keer in beide richtingen.

Fysiotherapie de Beemden in Heeze: Voor een effectieve behandeling van een tennisarm

Als u op zoek bent naar gespecialiseerde fysiotherapie voor een tennisarm, kunt u vertrouwen op Fysiotherapie Eindhoven. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen u voorzien van persoonlijke zorg en effectieve behandelingen om u te helpen herstellen en uw normale activiteiten weer op te pakken. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij uw herstelproces.

 

Check hier onze eigen video: