Onverklaarbare gewrichtspijnen – Fysiotherapie De Beemden – Heeze

Onverklaarbare gewrichtspijnen

Onverklaarbare gewrichtspijnen

Heb jij met regelmaat onverklaarbare gewrichtsklachten, stijve gewrichten na het wakker worden en soms daarbij ook regelmatig neus-, oor- en oogontstekingen?

Bekijk onze eigen YouTube video

 

In deze blog leggen we je alles uit hoe de lever ‘s nachts zijn detox uitvoert. Als dat niet goed loopt hoe dit dan kan lijden tot gewrichtsklachten in de knie, enkel, schouder en waar dan ook in het lichaam.

 

Wat dit te maken heeft met neus-, oor- en oogontstekingen? Die hebben namelijk heel veel te maken met de functie van de lever. We vertellen je hoe je dit direct oplost.

 

Je lever filtert alles uit je darmen. Tijdens je slaap worden giftige stofjes verwijderd door de lever. Dit noemen we detoxen.

 

Tijdens een goede nachtrust van 6-8 uur slaap gaat je lever detoxen, ontgiften. Slapen mensen te kort, dan kun je hiermee problemen krijgen.

 

Wat detoxt een lever? Een exotoxine, dat wil zeggen een stof die schadelijk is voor het lichaam die van buiten komt, maar ook endotoxines, dit zijn lichaamseigen schadelijke stoffen

 

Die toxische stof kan niet zomaar het lichaam uit. Dit wordt door een enzym omgezet in vrije radicalen. Deze zijn eigenlijk nog veel schadelijker dan de exo- en endtoxines. Maar vrije radicalen kunnen zich binden aan een anti oxidant, en dan wordt het een vetinerte structuur of waterinerte structuur.

 

Een waterinerte structuur kan worden afgevoerd via de blaas, een vetinerte structuur via de nier. Dus een exotoxine gaat uiteindelijk via de blaas en nier naar buiten.

 

Er zijn echter een aantal stofjes die ervoor zorgen dat dit hele proces minder goed werkt. Door cafeïne en medicatie werkt het proces minder goed waarbij de exo- en endotoxines omgezet worden in water- en vetinerte structuren. Er blijven dan vrije radicale achter in het lichaam. Deze vrije radicale gaan opzoek naar zuurstof, want daar leven ze van.

Waar halen ze het makkelijkst die zuurstof? En nu komt de link met de gewrichtsklachten en de neus-, oor- en oogontstekingen: Het kapsel om gewrichten, en wat ze noemen de sinussen (dat zijn je slijmvliezen) bij je oor, oog en neus, daar zit voor die vrije radicalen de makkelijkst beschikbare zuurstof.

De vrije radicalen gaan in dat kapsel zitten en gaan in die slijmvliezen zitten, en dat werkt een ontstekingsreactie op. De vrije radicalen zijn lichaamsvreemd en daarom gaat het immuunsysteem daartegenin waardoor dat gaat ontsteken en je een ontstekingsreactie krijgt.

 

Kortom een lopende neus, oorontsteking, oogontsteking en dus sporadisch optredende pijntjes, de ene keer de linkerknie, dan in de rechterknie, dan in de enkel, dan in de elleboog; klachten die lang aanhouden en niet verbeteren omdat er niets aan de oorzaak gedaan wordt. Dit is de verklaring wat geregeld deze klachten kan veroorzaken.

 

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil je van die vage gewrichtsklachten af. Of wil je van die langdurige neus-, oor- en oogontstekingen af. Neem dan contact met ons op.