Fysiotherapie en spierkracht verlies bij ouderen (sarcopenie)

Spierkracht verlies (Sarcopenie)

Spierkracht verlies (Sarcopenie)

Fysiotherapie De Beemden: Specialistische zorg voor sarcopenie in Heeze, Leende en Sterksel

Welkom op de informatiepagina over sarcopenie,van Fysiotherapie De Beemden uw vertrouwde adres voor gespecialiseerde zorg en behandeling van sarcopenie in de regio Heeze, Leende en Sterksel. We begrijpen dat spierzwakte bij ouderen een belangrijk gezondheidsprobleem is dat de algehele functionaliteit en kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Onze ervaren fysiotherapeuten bieden gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen met sarcopenie, met als doel spierverlies tegen te gaan en de algehele gezondheid en functionaliteit te verbeteren. Hier vindt u informatie over de behandelingsopties, oefeningen en de rol van voeding bij sarcopenie.

 

Bekijk hier onze video waarin Jordi verteld over het behoud van spierkracht en sarcopenie

 

Wat is Sarcopenie?

Sarcopenie is een aandoening die wordt gekenmerkt door progressief spierverlies en spierzwakte bij oudere volwassenen. Het kan leiden tot verminderde spierkracht, verminderde mobiliteit, verlies van zelfstandigheid en een verhoogd risico op vallen en fracturen. Gelukkig kan fysiotherapie een essentiële rol spelen bij het tegengaan van spierverlies, het verbeteren van de spierkracht en het bevorderen van de algehele gezondheid en functionaliteit.

 

Bekijk hier meer informatie over fysiotherapie bij ouderen (geriatrie)

Fysiotherapie bij sarcopenie: Onze aanpak

Bij Fysiotherapie De Beemden begrijpen we de complexiteit van sarcopenie en bieden we een op maat gemaakt behandelplan dat is afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen met sarcopenie en bieden een combinatie van therapieën en oefeningen om spierverlies tegen te gaan en de algehele gezondheid te verbeteren. Enkele behandelingsopties en benaderingen die we gebruiken zijn:

  1. Oefentherapie voor Sarcopenie: Onze fysiotherapeuten zullen specifieke oefeningen voorschrijven die gericht zijn op het versterken van de spieren, het verbeteren van de mobiliteit en het vergroten van de algehele functionaliteit. Deze oefeningen kunnen bestaan uit weerstandstraining, balansoefeningen, flexibiliteitsoefeningen en functionele training.
  2. Valpreventie met fysiotherapie: Aangezien sarcopenie het risico op vallen kan vergroten, richten we ons ook op valpreventie. Onze fysiotherapeuten zullen werken aan evenwichtsverbetering, coördinatietraining en het aanleren van veilige bewegingspatronen om het risico op vallen te verminderen en de zelfstandigheid te bevorderen.
  3. Voeding en sarcopenie: Naast fysieke training speelt voeding een belangrijke rol bij de behandeling van sarcopenie. Onze fysiotherapeuten kunnen advies geven over een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan eiwitten en voedingsstoffen die essentieel zijn voor spieropbouw en herstel.

Fysiotherapie De Beemden: Uw partner in de behandeling van sarcopenie

Bij Fysiotherapie De Beemden zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg en behandeling voor oudere volwassenen met sarcopenie. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te ondersteunen bij het verbeteren van uw spierkracht, mobiliteit en kwaliteit van leven. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over onze diensten.