Corona revalidatie – Fysiotherapie De Beemden – Heeze

Corona revalidatie

Corona revalidatie

“Wat doen we nou precies bij mensen met long COVID?”

De klachten die mensen overhouden na een corona infectie zijn enorm uiteenlopend. Daarom is de fysiotherapie behandeling voor corona ook uiteenlopend. Sommige mensen hebben last van prikkelverwerking en kunnen niet veel dingen tegelijkertijd. Bij de wat grote groep zie je vermoeidheid en conditie problemen. Vooral daar focussen we ons op. We gaan hierbij de conditie en spierkracht verbeteren. Maar ook ademhalingsoefeningen zijn belangrijk bij long covid. Hoe werkt dat?

 

 

Vaak zien we dat mensen die corona hebben gehad dat de ademhaling verbeterd kan worden. Vaak zit de ademhaling te hoog. Deze proberen we dan naar beneden te krijgen. Soms gaan we ook ‘manueel’ behandelen. Dan maken we met onze handen het middenrif los. Zodat je daarna beter door je buik kan ademen.

Verder is het ook belangrijk om de verdeling van je energie te managen. Vaak willen mensen te snel te veel op pakken. Dus de sociale contacten op pakken, het werk op pakken en in het huishouden ook alles doen. Dit allemaal tegelijkertijd. Het is logisch dat je dit allemaal wilt maar dit kan vaak niet.

Onze fysiotherapeuten kijken naar hoe je dit het beste op kan bouwen.

Door samen een plan te maken, kunnen we jou weer fit maken.

Revalidatie na Corona wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Dus wil jij ook:
✅ Met volle energie je dag door.
✅ Terugkeren op het niveau van voor de infectie of zelfs daar voorbij?
✅ Op kosten verzekering fitter worden?