Slijmbeursontsteking fysiotherapie direct resultaat

Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs ontsteking komt vaak voor en kan heel vervelend zijn. Rondom alle gewrichten zitten slijmbeurzen. De bekendste slijmbeurzen zijn: de heup-slijmbeurs, schouder-slijmbeurs en de knie-slijmbeurs. Een slijmbeurs zorg ervoor dat het gewricht soepel beweegt. We moeten dus blij zijn dat we ze hebben. Ze kunnen echter erg vervelend worden als ze gaan ontsteken. Dan spreken we van een slijmbeursontsteking.

 

Vaak wordt er dan gedacht aan ontstekingsremmers of een ontstekingsremmende spuit. Je bestrijdt hiermee het symptoom en niet de oorzaak. Dit kan op korte termijn helpen maar lost het probleem niet op. In onze fysiotherapie praktijk in Heeze gaan we opzoek naar de oorzaak van het probleem.

 

Wat een slijmbeursontsteking is en hoe wij het specifiek in onze praktijk behandelen legt onze manueel therapeut Jur in dit filmpje uit:

 

Hoe behandelen wij een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeurs zorgt ervoor dat een gewricht soepel beweegt. Krijg je een slijmbeursontsteking dan kan het gewricht juist niet soepel bewegen Het is aan ons de taak om uit te zoeken waarom het niet goed beweegt. Als we dit gevonden hebben gaan we dit gewricht losmaken. Dit noemen we ook wel mobiliseren. Zelf kun je ook gewrichten losmaken met huiswerk oefeningen. Onze fysiotherapeuten geven aan welke oefeningen specifiek belangrijk zijn voor jou.

Hoe ontstaat een slijmbeurs?

Een slijmbeurs kan door meerdere oorzaken ontstaan. Je denkt vaak aan een overbelasting maar dit hoeft helemaal niet. Soms kan het al ontstaan na een verkeerde beweging. De eerste stap naar herstel is rust maar vaak is dit niet voldoende. Een goede fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je snel weer je dagelijkse dingen kunt oppakken.

 

Waarom fysiotherapie de Beemden

Fysiotherapie de Beemden is een fysiotherapie praktijk in Heeze en Sterksel. We hebben al jaren ervaring met verschillende soorten slijmbeursontstekingen. Bel gerust voor meer informatie 040-2262224.