ZwangerFit Heeze

ZwangerFit

ZwangerFit

 

Fit zijn en fit blijven is heel belangrijk tijdens je zwangerschap. Je gewrichten worden meer belast. Met name je rug- en bekkenbodemspieren hebben het zwaar te verduren. Bewegen is dan ook heel belangrijk in je zwangerschap.

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, bevalling en het herstel daarna beter verlopen bij een goed getraind lichaam van de vrouw. Hierdoor kunnen klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap worden voorkomen. Dus kom lekker mee doen!

 

 

ZwangerFit is een leuke, actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding in Heeze. Wekelijks wordt geoefend aan het behoud/herstel van conditie, mobiliteit, en fitheid tijdens je zwangerschap. We zorgen er voor dat de sfeer goed is zodat ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

 

 

Vanaf week 16 van je zwangerschap, later instromen mag ook, kun je starten met de cursus en doorgaan tot aan je bevalling. Als je wilt kun je na de cursus van 10 weken lekker door blijven gaan, zolang als jij dit prettig vindt.

 

Blijven bewegen zorgt er voor dat conditie en spierkracht behouden blijven, dit kan van positieve invloed zijn op je bevalling en op je hersteltijd daarna. Het is ook mogelijk om vanaf 6 weken na de bevalling deel te nemen aan hersteltraining. We controleren je diastase en gaan op een verantwoorde manier spierkracht en conditie opbouwen

 

Vooraf ontvang je een digitaal intake formulier. Op deze wijze kan er met eventuele klachten rekening gehouden worden. Er wordt individueel advies en oefeningen gegeven zodat iedereen kan deelnemen.

 

 

De lessen vinden plaats op maandag van 19:00 – 20:00 uur en van 20:00 – 21:00 bij fysiotherapie de Beemden in Heeze. De lessen  worden begeleid door gecertificeerd ZwangerFit-docente Nienke. De investering in je gezondheid voor 10 weken is 157,50 euro. Dit wordt meestal geheel of soms gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Dit kun je checken bij je zorgverzekeraar.

 

Meld je aan via: