ZwangerFit

 

 

Fit zijn en fit blijven is heel belangrijk tijdens je zwangerschap. Je gewrichten worden meer belast. Met name je rug- en bekkenbodemspieren hebben het zwaar te verduren. Bewegen is dan ook heel belangrijk in je zwangerschap. Onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, bevalling en het herstel daarna beter verlopen bij een goed getraind lichaam van de vrouw. Hierdoor kunnen klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap worden voorkomen. Dus kom lekker mee doen!

 

ZwangerFit is een leuke, actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding Wekelijks wordt geoefend aan het behoud/herstel van conditie, mobiliteit, en fitheid tijdens je zwangerschap.

 

Vanaf week 16 van je zwangerschap, later instromen mag ook, kun je starten met de cursus en doorgaan tot aan je bevalling. Als je wilt kun je na de cursus van 10 weken lekker door blijven gaan, zolang als jij dit prettig vindt. Blijven bewegen zorgt er voor dat conditie en spierkracht behouden blijven, dit kan van positieve invloed zijn op je bevalling en op je hersteltijd daarna.

 

Vooraf vindt er een intake plaats. Op deze wijze kan er met eventuele klachten rekening gehouden worden. Er wordt individueel advies en oefeningen gegeven zodat iedereen kan deelnemen. Tijdens deze intake kun je ook al je vragen stellen.

 

De lessen vinden plaats op maandag van 18.30 uur – 19.30 uur in de oefenzaal van fysiotherapie de Beemden en worden begeleid door bekkenfysiotherapeut en gecertificeerd ZwangerFit-docent Suzanne Bergh. De investering voor 10 weken is 150 euro, de intake wordt als fysiotherapie behandeling gezien. Zowel de 150 euro als de intake worden meestal geheel of soms deels vergoed door je zorgverzekeraar.

24 augustus start een nieuwe groep. Schrijf je in om verzekerd te zijn van een plaats

Meld je aan via beemden04@zonnet.nl of bel 040-2262224