Rugpijn – Fysiotherapie De Beemden – Heeze

Rugpijn

Rugpijn

Heb jij ook zo’n branderig of stekend gevoel in je onderrug? Vooral die plek net boven je billen. En soms wel eens van die steken in je bil of been? Dat kan erg vervelend zijn. Zeker als je op een feestje bent waarbij je de hele tijd moet staan. Of tijdens het koken aan het aanrecht. Dit zijn voor ons hele herkenbare problemen. Maar wat doe je er aan? Wij hebben speciaal voor deze problemen een aantal handige oefeningen voor rugpijn opgenomen.

 

Maak direct een afspraak

 

In de eerste video zie je oefeningen die je kan doen als je minder dan 2 weken rugpijn hebt. Of als je al langer rugpijn hebt en het er nu weer in de rug geschoten is. Juist in deze fase is het erg belangrijk dat je de spierspanning eerst verminderd.

 

 

In de tweede video laten we oefeningen zien  om van chronische rugpijn te verminderen. Hier kun je al mee beginnen 2 weken na het ontstaan van de rugpijn. In deze fase is het vooral belangrijk om de spieren sterker te maken. Ook al voelen de spieren misschien nog erg hard aan. Als je kijkt naar al het wetenschappelijk onderzoek wat gedaan wordt is het super belangrijk om de rugspieren sterker te maken.

 

Natuurlijk zul je na deze oefeningen niet geheel pijnvrij zijn. Daarom is het altijd handig om een manueeltherapeut of fysiotherapeut naar rug kan kijken. Soms heb je letterlijk een zetje in je rug nodig.

Dus wil jij dat er nou eens echt iets aan je rugklachten gedaan wordt. Maak dan vooral een afspraak