Fysiotherapie speciaal voor oudere, Geriatrie

Fysiotherapie voor ouderen (Geriatrie)

Fysiotherapie voor ouderen (Geriatrie)

Fysiotherapie voor ouderen: Bevorderen van gezondheid en vitaliteit

Onze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie biedt u de nodige ondersteuning om uw gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Hier vindt u informatie over de behandelingsopties, oefeningen en specifieke programma’s die wij aanbieden voor ouderen.

Geriatrische Fysiotherapie: Wat is het?

Geriatrische fysiotherapie is een specifiek vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op de unieke behoeften van oudere volwassenen. Het omvat evaluatie, behandeling en preventie van aandoeningen die vaak voorkomen bij senioren, zoals verminderde mobiliteit, spierzwakte, evenwichtsproblemen en verlies van zelfstandig functioneren. Het doel van geriatrische fysiotherapie is om de algehele gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren en hen te helpen zo zelfstandig en actief mogelijk te blijven.

 

Zo behoud je je spieren (50+)

In deze video verteld onze fysiotherapeut Jordi alles over hoe je je spierkracht behoud en verbeterd. Meer informatie over Jordi

Spierkracht gaat snel achteruit bij mensen boven de 50, lees meer het verlies van spierkracht bij ouderen

Behandeling en begeleiding in Heeze en Sterksel

Bij onze praktijk bieden wij een uitgebreid scala aan behandelingen en begeleidingsopties specifiek gericht op de behoeften van senioren. Onze geriatrische fysiotherapeuten hebben expertise in het werken met oudere volwassenen en begrijpen de fysieke en functionele uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Enkele veelvoorkomende behandelgebieden waar wij ons op richten zijn:

  1. Mobiliteit en functioneel herstel: We helpen u bij het verbeteren van uw mobiliteit en functionele capaciteit, zodat u uw dagelijkse activiteiten zelfstandig kunt uitvoeren. Door middel van gerichte oefeningen en therapieën werken we aan het vergroten van uw kracht, flexibiliteit en balans.
  2. Valpreventie: Het voorkomen van vallen is essentieel voor oudere volwassenen. Onze fysiotherapeuten kunnen een specifiek valpreventieprogramma opstellen, dat bestaat uit evenwichtstraining, coördinatieoefeningen en het aanleren van veilige bewegingspatronen om het risico op vallen te verminderen.
  3. Conditieverbetering en spierversterking: Het behouden of verbeteren van uw algehele conditie en spierkracht is belangrijk voor een actief en onafhankelijk leven. We bieden programma’s en oefeningen aan die zijn ontworpen om uw conditie te verbeteren, spieren te versterken en uw energieniveau te verhogen.
  4. Looptraining en evenwichtsoefeningen: Als lopen of evenwicht een uitdaging voor u is, zullen onze fysiotherapeuten u begeleiden bij looptraining en evenwichtsoefeningen om uw vertrouwen en stabiliteit te vergroten. Dit kan helpen om valincidenten te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren.

 

 

Fysiotherapie de Beemden in Heeze: Voor een actief en gezond leven op hogere leeftijd

Bij Fysiotherapie de Beemden begrijpen we de unieke behoeften van ouderen en bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen om u te helpen een actief en gezond leven te leiden op hogere leeftijd. Wij behandelen ook aan huis.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over onze behandelingen en begeleidingsopties. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het bereiken van uw gezondheids- en mobiliteitsdoelen.


Terug naar overzicht