Het artrose programma @ Fysiotherapie de Beemden

Het artrose programma

Het artrose programma

Herken je dat? Je voelt je niet meer zo soepel als vroeger en na een dagje in de tuin werken kom jij je bed haast niet meer uit van de pijn in je knie of heup. Merk je toevallig ook dat die gewrichten snel geïrriteerd zijn en er voor zorgen dat je niet meer normaal kan lopen of traplopen? Grote kans dat je dan last hebt van artrose. Maar daar is niks aan te doen, toch? Of wel?

Check hier onze eigen youtube video met uitleg over het programma.

 

Artrose is een soort slijtage aan het kraakbeen tussen de gewrichten. Vooral heupen en knieën krijgen hier vaak mee te maken. Dit komt omdat er meer druk op die gewrichten komt. Omdat de spierkracht naarmate het ouder worden afneemt kunnen de spieren die druk minder goed opvangen. Het lichaamsgewicht kan voor extra druk op die gewrichten zorgen. Hierdoor krijg je irritatie en pijn. Een beetje afvallen kan wonderen doen met de pijn in de knie en heup

 

En juist om die reden hebben Fysiotherapie de Beemden en Diëtistenpraktijk Nivita een programma ontwikkeld dat samen de knie en heup klachten verminderd. De fysiotherapeut gaat samen met jou aan de slag om het gewricht soepeler te maken en met gerichte oefeningen het probleem aan te pakken. De diëtist kan er met praktische tips voor zorgen dat jij de juiste voedingsstoffen binnen krijgt en het gewicht minder belastend wordt.

 

Hoe ziet het programma er uit?
Het totale programma duurt 12 weken. Aan het begin, in het midden, een op het einde is er een coachingsgesprek met de diëtist. Tijdens de 12 weken ga je 1x per week naar de fysiotherapie en krijg je zelf oefeningen om thuis te doen. Heb je liever een stok achter de deur? Dan mag je ook 2x per week naar de fysiotherapie.

 

Wat kost het programma?
Het programma wordt volledig vergoed uit de basis verzekering. Dit houd in dat je eventueel wel een (deel) eigen risico moet betalen. Als je niet je eigen risico wilt betalen kun je de behandelingen ook uit je aanvullende verzekering opnemen. Zo betaal je in beide gevallen vaak niks.

Wil je liever 2x in plaats van 1x per week naar de fysiotherapie. Dan kun je daar je aanvullende verzekering voor gebruiken. Geef je nu op of bel 040-2262224