Fysiotherapie bij kanker in Heeze, Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapie bij kanker (oncologie)

Fysiotherapie bij kanker (oncologie)

Fysiotherapie bij kanker: Herstel en ondersteuning

 

We begrijpen dat kanker en de bijbehorende behandelingen een grote impact kunnen hebben op het lichaam en het dagelijks functioneren. Ons doel is om u te helpen bij het bevorderen van het herstel, het verminderen van klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

 

Een oncologische behandeling op maat

 

Oncologische fysiotherapie: Wat is het?

Oncologische fysiotherapie, is een speciaal vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen en begeleiden van patiënten met kanker. Het doel van oncologische fysiotherapie is om het herstelproces na en tijdens de kankerbehandelingen te optimaliseren, de fysieke conditie te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele functionaliteit te vergroten.

 

Behandeling en begeleiding in Heeze

Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze bieden wij een breed scala aan behandelingen en begeleidingsopties voor mensen die kanker hebben gehad of nog steeds onder behandeling zijn. Onze fysiotherapeute Annabel heeft uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van fysiotherapie bij kanker. Zij werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals oncologen en diëtisten, om een multidisciplinaire aanpak te bieden die is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Training na kanker

 

Enkele veelvoorkomende gebieden waarop wij ons richten zijn:

 

1. Fysieke revalidatie: Na een intensieve kankerbehandeling kan het lichaam verzwakt zijn. Onze fysiotherapeuten helpen u bij het herwinnen van kracht, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van uw algehele fysieke conditie.

 

2. Bewegen en oncologie: Regelmatige lichaamsbeweging heeft vele voordelen voor mensen die kanker hebben (gehad). Onze fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij het ontwikkelen van een veilig en effectief trainingsprogramma, rekening houdend met uw individuele mogelijkheden en beperkingen.

 

3. Oedeemtherapie: Oedeem, de ophoping van vocht in het lichaam, kan een veelvoorkomend probleem zijn bij kankerpatiënten. Onze fysiotherapeute Annabel is gespecialiseerd in oedeemtherapie en kunnen u helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de lymfedrainage. Wil je meer weten over onze behandeling bij Oedeem of lymfedrainage? Bekijk deze pagina.

 

4. Specifieke kanker gerelateerde aandoeningen: We bieden ook specifieke behandelingen en oefeningen aan voor patiënten met borstkanker, waarbij we ons richten op het herstel van de schoudermobiliteit, het verminderen van littekenweefsel en het verbeteren van de algehele functie.

 

 

Ondersteuning en Advies

Naast fysieke behandelingen bieden wij ook emotionele en psychosociale ondersteuning tijdens uw herstelproces. Onze fysiotherapeuten begrijpen dat kanker niet alleen fysieke gevolgen heeft, maar ook emotionele en sociale uitdagingen met zich meebrengt. We staan klaar om u te ondersteunen, te begeleiden en advies te geven over verschillende aspecten van uw herstel en welzijn.

 

Neem contact op

Bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapie bij kanker? Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze staat Annabel voor u klaar. Zij is dé expert op het gebied van fysiotherapie bij kanker en oedeemtherapie. Lees meer over Annabel.

 

Annabel

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of als u vragen heeft over onze behandelingen en begeleidingsopties. Onze fysiotherapeuten zullen uw specifieke situatie beoordelen en een behandelplan op maat maken om u te helpen uw doelen te bereiken. U staat er niet alleen voor – wij zijn er om u te ondersteunen op uw weg naar herstel.


Terug naar overzicht