Parkinson behandeling bij Fysiotherapie de Beemden

Parkinson

Parkinson

Het nut van fysiotherapie voor patiënten in Heeze met Parkinson en de rol van grote bewegingen

 

Grote bewegingen bij fysiotherapie bij Parkinson

 

Bij ons in Heeze, en elders, hebben onze fysiotherapeuten met succes patiënten met Parkinson geholpen door middel van specifieke behandelmethoden, waaronder het benutten van grote bewegingen. In deze tekst zullen we de voordelen van fysiotherapie bij Parkinson in Heeze bespreken, met een nadruk op het belang van grote bewegingen.

 

Fysiotherapie bij Parkinson:

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de multidisciplinaire behandeling van Parkinson. Het richt zich op het verbeteren van de fysieke functie, het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Door middel van gerichte oefeningen en therapie kan fysiotherapie de mobiliteit en functionaliteit van Parkinsonpatiënten vergroten.

 

Behandeling bij Parkinson

 

Nut van fysiotherapie bij Parkinson:

1. Verbetering van de motoriek:

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals stijfheid en traagheid van beweging. Door het trainen van specifieke bewegingspatronen kan de fysiotherapeut de patiënt helpen om soepeler en efficiënter te bewegen.

 

2. Behoud van evenwicht en mobiliteit:

Parkinson kan leiden tot balansproblemen en een verhoogd risico op vallen. Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Beemden kunnen gerichte oefeningen en technieken aanbieden om de balans te verbeteren en de mobiliteit te behouden. Dit kan het risico op vallen te verminderen en de zelfstandigheid van de patiënt vergroten.

 

3. Stimulatie van neuroplasticiteit:

Fysiotherapie kan bijdragen aan de stimulatie van neuroplasticiteit, het vermogen van het zenuwstelsel om zich aan te passen en nieuwe verbindingen te vormen. Door herhaalde en gerichte bewegingsoefeningen kan fysiotherapie de hersenen helpen om nieuwe neurale paden te creëren en de motorische functie te verbeteren.

 

4. Verbetering van de algehele conditie:

Parkinson kan leiden tot een afname van de algehele conditie en energieniveaus. Fysiotherapeuten kunnen een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkelen om de algehele conditie te verbeteren en de patiënt te helpen meer energie te hebben voor dagelijkse activiteiten. Hierbij maken wij ook gebruik van een gebruiksvriendelijke app. Hierdoor kun je makkelijk thuis de oefeningen doen volgens een schema en kun je met video´s makkelijk de oefeningen na doen.

 

Grote bewegingen bij Parkinson: Grote bewegingen vormen een belangrijk onderdeel van fysiotherapie bij Parkinson. Het uitvoeren van grootschalige bewegingen kan helpen

Bij ons in Heeze en Sterksel is Annabel de specialist op het gebied van Parkinson. Lees meer over Annabel


Terug naar overzicht