Parkinson behandeling bij Fysiotherapie de Beemden

Parkinson

Fysiotherapie bij kanker (oncologie)

Fysiotherapie voor ouderen (Geriatrie)

Manuele therapie

Oedeem Therapie / Lymfe Drainage

Kinderfysiotherapie

Archieven: Specialisaties

Voeg specialisaties toe aan uw website

Parkinson

Het nut van fysiotherapie voor patiënten in Heeze met Parkinson en de rol van grote bewegingen

 

Grote bewegingen bij fysiotherapie bij Parkinson

 

Bij ons in Heeze, en elders, hebben onze fysiotherapeuten met succes patiënten met Parkinson geholpen door middel van specifieke behandelmethoden, waaronder het benutten van grote bewegingen. In deze tekst zullen we de voordelen van fysiotherapie bij Parkinson in Heeze bespreken, met een nadruk op het belang van grote bewegingen.

 

Fysiotherapie bij Parkinson:

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de multidisciplinaire behandeling van Parkinson. Het richt zich op het verbeteren van de fysieke functie, het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Door middel van gerichte oefeningen en therapie kan fysiotherapie de mobiliteit en functionaliteit van Parkinsonpatiënten vergroten.

 

Behandeling bij Parkinson

 

Nut van fysiotherapie bij Parkinson:

1. Verbetering van de motoriek:

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals stijfheid en traagheid van beweging. Door het trainen van specifieke bewegingspatronen kan de fysiotherapeut de patiënt helpen om soepeler en efficiënter te bewegen.

 

2. Behoud van evenwicht en mobiliteit:

Parkinson kan leiden tot balansproblemen en een verhoogd risico op vallen. Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Beemden kunnen gerichte oefeningen en technieken aanbieden om de balans te verbeteren en de mobiliteit te behouden. Dit kan het risico op vallen te verminderen en de zelfstandigheid van de patiënt vergroten.

 

3. Stimulatie van neuroplasticiteit:

Fysiotherapie kan bijdragen aan de stimulatie van neuroplasticiteit, het vermogen van het zenuwstelsel om zich aan te passen en nieuwe verbindingen te vormen. Door herhaalde en gerichte bewegingsoefeningen kan fysiotherapie de hersenen helpen om nieuwe neurale paden te creëren en de motorische functie te verbeteren.

 

4. Verbetering van de algehele conditie:

Parkinson kan leiden tot een afname van de algehele conditie en energieniveaus. Fysiotherapeuten kunnen een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkelen om de algehele conditie te verbeteren en de patiënt te helpen meer energie te hebben voor dagelijkse activiteiten. Hierbij maken wij ook gebruik van een gebruiksvriendelijke app. Hierdoor kun je makkelijk thuis de oefeningen doen volgens een schema en kun je met video´s makkelijk de oefeningen na doen.

 

Grote bewegingen bij Parkinson: Grote bewegingen vormen een belangrijk onderdeel van fysiotherapie bij Parkinson. Het uitvoeren van grootschalige bewegingen kan helpen

Bij ons in Heeze en Sterksel is Annabel de specialist op het gebied van Parkinson. Lees meer over Annabel

Fysiotherapie bij kanker (oncologie)

Fysiotherapie bij kanker: Herstel en ondersteuning

 

We begrijpen dat kanker en de bijbehorende behandelingen een grote impact kunnen hebben op het lichaam en het dagelijks functioneren. Ons doel is om u te helpen bij het bevorderen van het herstel, het verminderen van klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

 

Een oncologische behandeling op maat

 

Oncologische fysiotherapie: Wat is het?

Oncologische fysiotherapie, is een speciaal vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen en begeleiden van patiënten met kanker. Het doel van oncologische fysiotherapie is om het herstelproces na en tijdens de kankerbehandelingen te optimaliseren, de fysieke conditie te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele functionaliteit te vergroten.

 

Behandeling en begeleiding in Heeze

Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze bieden wij een breed scala aan behandelingen en begeleidingsopties voor mensen die kanker hebben gehad of nog steeds onder behandeling zijn. Onze fysiotherapeute Annabel heeft uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van fysiotherapie bij kanker. Zij werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals oncologen en diëtisten, om een multidisciplinaire aanpak te bieden die is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Training na kanker

 

Enkele veelvoorkomende gebieden waarop wij ons richten zijn:

 

1. Fysieke revalidatie: Na een intensieve kankerbehandeling kan het lichaam verzwakt zijn. Onze fysiotherapeuten helpen u bij het herwinnen van kracht, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van uw algehele fysieke conditie.

 

2. Bewegen en oncologie: Regelmatige lichaamsbeweging heeft vele voordelen voor mensen die kanker hebben (gehad). Onze fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij het ontwikkelen van een veilig en effectief trainingsprogramma, rekening houdend met uw individuele mogelijkheden en beperkingen.

 

3. Oedeemtherapie: Oedeem, de ophoping van vocht in het lichaam, kan een veelvoorkomend probleem zijn bij kankerpatiënten. Onze fysiotherapeute Annabel is gespecialiseerd in oedeemtherapie en kunnen u helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de lymfedrainage. Wil je meer weten over onze behandeling bij Oedeem of lymfedrainage? Bekijk deze pagina.

 

4. Specifieke kanker gerelateerde aandoeningen: We bieden ook specifieke behandelingen en oefeningen aan voor patiënten met borstkanker, waarbij we ons richten op het herstel van de schoudermobiliteit, het verminderen van littekenweefsel en het verbeteren van de algehele functie.

 

 

Ondersteuning en Advies

Naast fysieke behandelingen bieden wij ook emotionele en psychosociale ondersteuning tijdens uw herstelproces. Onze fysiotherapeuten begrijpen dat kanker niet alleen fysieke gevolgen heeft, maar ook emotionele en sociale uitdagingen met zich meebrengt. We staan klaar om u te ondersteunen, te begeleiden en advies te geven over verschillende aspecten van uw herstel en welzijn.

 

Neem contact op

Bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapie bij kanker? Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze staat Annabel voor u klaar. Zij is dé expert op het gebied van fysiotherapie bij kanker en oedeemtherapie. Lees meer over Annabel.

 

Annabel

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of als u vragen heeft over onze behandelingen en begeleidingsopties. Onze fysiotherapeuten zullen uw specifieke situatie beoordelen en een behandelplan op maat maken om u te helpen uw doelen te bereiken. U staat er niet alleen voor – wij zijn er om u te ondersteunen op uw weg naar herstel.

Fysiotherapie voor ouderen (Geriatrie)

Fysiotherapie voor ouderen: Bevorderen van gezondheid en vitaliteit

Onze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie biedt u de nodige ondersteuning om uw gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Hier vindt u informatie over de behandelingsopties, oefeningen en specifieke programma’s die wij aanbieden voor ouderen.

Geriatrische Fysiotherapie: Wat is het?

Geriatrische fysiotherapie is een specifiek vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op de unieke behoeften van oudere volwassenen. Het omvat evaluatie, behandeling en preventie van aandoeningen die vaak voorkomen bij senioren, zoals verminderde mobiliteit, spierzwakte, evenwichtsproblemen en verlies van zelfstandig functioneren. Het doel van geriatrische fysiotherapie is om de algehele gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren en hen te helpen zo zelfstandig en actief mogelijk te blijven.

 

Zo behoud je je spieren (50+)

In deze video verteld onze fysiotherapeut Jordi alles over hoe je je spierkracht behoud en verbeterd. Meer informatie over Jordi

Spierkracht gaat snel achteruit bij mensen boven de 50, lees meer het verlies van spierkracht bij ouderen

Behandeling en begeleiding in Heeze en Sterksel

Bij onze praktijk bieden wij een uitgebreid scala aan behandelingen en begeleidingsopties specifiek gericht op de behoeften van senioren. Onze geriatrische fysiotherapeuten hebben expertise in het werken met oudere volwassenen en begrijpen de fysieke en functionele uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Enkele veelvoorkomende behandelgebieden waar wij ons op richten zijn:

  1. Mobiliteit en functioneel herstel: We helpen u bij het verbeteren van uw mobiliteit en functionele capaciteit, zodat u uw dagelijkse activiteiten zelfstandig kunt uitvoeren. Door middel van gerichte oefeningen en therapieën werken we aan het vergroten van uw kracht, flexibiliteit en balans.
  2. Valpreventie: Het voorkomen van vallen is essentieel voor oudere volwassenen. Onze fysiotherapeuten kunnen een specifiek valpreventieprogramma opstellen, dat bestaat uit evenwichtstraining, coördinatieoefeningen en het aanleren van veilige bewegingspatronen om het risico op vallen te verminderen.
  3. Conditieverbetering en spierversterking: Het behouden of verbeteren van uw algehele conditie en spierkracht is belangrijk voor een actief en onafhankelijk leven. We bieden programma’s en oefeningen aan die zijn ontworpen om uw conditie te verbeteren, spieren te versterken en uw energieniveau te verhogen.
  4. Looptraining en evenwichtsoefeningen: Als lopen of evenwicht een uitdaging voor u is, zullen onze fysiotherapeuten u begeleiden bij looptraining en evenwichtsoefeningen om uw vertrouwen en stabiliteit te vergroten. Dit kan helpen om valincidenten te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren.

 

 

Fysiotherapie de Beemden in Heeze: Voor een actief en gezond leven op hogere leeftijd

Bij Fysiotherapie de Beemden begrijpen we de unieke behoeften van ouderen en bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen om u te helpen een actief en gezond leven te leiden op hogere leeftijd. Wij behandelen ook aan huis.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over onze behandelingen en begeleidingsopties. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het bereiken van uw gezondheids- en mobiliteitsdoelen.

Manuele therapie

Welkom bij manuele therapie in Heeze bij Fysiotherapie de Beemden

Bent u op zoek naar hoogwaardige manuele therapie in Heeze? Bij Fysiotherapie de Beemden zijn wij toegewijd aan het bieden van persoonlijke en effectieve zorg om u te helpen herstellen en uw klachten te verbeteren. Binnen ons team is Jur Gerris de manueel therapeut in Heeze en Sterksel en hij staat voor u klaar om u te begeleiden op uw reis naar herstel. Jur Gerris vooral gespecialiseerd in rug en nek klachten. Vooral als daar ook zenuw klachten, zoals een hernia, bijkomen. Denk jij nou; Wat is manuele therapie? Lees dan dit eerst.

 

 

 

 

Manuele therapie Heeze

Onze focus ligt op het leveren van professionele manuele therapie in Heeze en Sterksel. Of u nu last heeft van rugklachten, nekklachten of andere lichamelijke problemen, onze gekwalificeerde therapeut is er om u te helpen. Wij begrijpen dat elke patiënt uniek is, en daarom stellen we een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Manuele therapie bij lage rugklachten

 

 

Rugklachten en nekklachten behandeling Heeze

Heeft u last van rugklachten of nekklachten? Wij hebben we ruime ervaring in de behandeling van deze veelvoorkomende problemen. Onze deskundige therapeuten gebruiken geavanceerde technieken om de bron van uw pijn aan te pakken en u te helpen herstellen.

 

Vergoeding manuele therapie

Bent u al verzekerd voor fysiotherapie? Goed nieuws! Als u in aanmerking komt voor fysiotherapievergoedingen, bent u hoogstwaarschijnlijk ook verzekerd voor manuele therapie. Manuele therapie valt vaak onder dezelfde dekking als fysiotherapie bij de meeste zorgverzekeringen.

Wilt u precies weten hoe het zit met uw vergoedingen? Geen probleem! Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen. We kunnen uw verzekeringsdekking nakijken in ons systeem en u voorzien van alle benodigde informatie. Als alternatief kunt u ook direct contact opnemen met uw zorgverzekeraar om uw specifieke dekking en eventuele voorwaarden te bespreken. We willen ervoor zorgen dat u volledig op de hoogte bent van uw mogelijkheden.

Niet verzekerd? Geen zorgen! Op onze tarievenpagina vindt u gedetailleerde informatie over de kosten van manuele therapie in Heeze. We streven ernaar om hoogwaardige zorg betaalbaar te maken voor al onze patiënten, en we verwelkomen ook patiënten zonder verzekering.

Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze en Sterksel staat uw welzijn voorop. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij u kunnen helpen sterker te worden en een leven vrij van pijn en beperkingen te leiden.

 

 

Manuele therapie bij nekklachten

 

Manuele therapie in de buurt van Eindhoven

Wij gemakkelijk bereikbaar voor patiënten in de buurt van Eindhoven. (15 minuten vanaf het zuiden van Eindhoven). We begrijpen dat toegankelijkheid belangrijk is, en we verwelkomen patiënten vanuit de hele regio om de voordelen van onze manuele therapie te ervaren.

 

Voordelen manuele therapie

Manuele therapie kent een aantal grote voordelen. Lees hier welke dat zijn.

 

Fysiotherapie Heeze

Naast manuele therapie bieden wij ook een breed scala aan fysiotherapie behandelingen in Heeze. Onze deskundige therapeuten zijn getraind in diverse technieken om u te ondersteunen bij het herwinnen van mobiliteit en het verminderen van pijn. Of het nu gaat om sportblessures, postoperatieve revalidatie of gewoon het verbeteren van uw algehele fysieke gezondheid, wij zijn er om u te helpen. Bekijk onze fysiotherapie behandelingen in Heeze en Sterksel

 

 

Oedeem Therapie / Lymfe Drainage

5 vragen over oedeem therapie in Heeze

Bij Fysiotherapie de Beemden in Heeze is Annabel van Zeeland de oedeem specialist. Annabel was ooit operatie-assistente en later door gestudeerd als fysiotherapeute. Hierna heeft ze zich verdiept op onder andere oedeem. Maar wat is dat precies en wat kan het doen voor jou?

1) Wat is (lymfe)oedeem?

Oedeem is een vochtophoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van omvang van de armen of benen. Dit kan het gevolg zijn van een operatie , waarbij lymfklieren zijn weggenomen, of door bestraling. Dit wordt secundaire lymfoedeem genoemd. Ook kan het defect aangeboren zijn dit dan wordt het primaire lymfoedeem genoemd.

 

 

2) Hoe werkt fysiotherapie bij oedeem?

De verplaatsing van dit vocht in het lichaam wordt Lymfedrainage genoemd.
Lymfedrainage is een natuurlijke functie van het lichaam, maar bij sommige mensen werkt deze functie minder goed.
Bijvoorbeeld na een ongeval, operatie, ziekte of stress. De oedeemtherapeut kan dit proces door middel van rustige zachte massage normaliseren. Bij manuele lymfdrainage volgens vodder wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel.

Vooral het ritme van deze ‘handgreep’ is erg belangrijk. Het bijzondere van de therapie van Vodder, is dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfestelsel , maar vooral op de voedende en zuiverende werking van het lichaamsvocht. De behandeling vindt plaats in een ontspannen sfeer in een ruimte met een prettige temperatuur. Meestal lig je en zal de oedeemtherapeut (Annabel) beginnen met het masseren van de lymfeklieren in de hals. Daarna komen andere lichaamsdelen aan bod waar het eigenlijke probleem zich bevindt. Er zijn naast de Vodder ook andere technieken, Fysiotherapie de Beemden kiest voor Vodder omdat dit de beste resultaten geeft.

 

3) Welke klachten kun je verhelpen met oedeem fysiotherapie?

 

 

4) Wat moet ik doen als ik denk dat ik oedeem heb?

Lymfoedeem gaat niet vanzelf over. Als je denkt dat er bij jouw lymfoedeem ontstaat, neem dan contact op met uw huisarts of met ons. In overleg besluiten wij of je er verder onderzoek nodig is in het ziekenhuis.

 

5) Wat zijn de behandel mogelijkheden?

De behandeling door een oedeemtherapeut bestaat uit:

Annabel van Zeeland:

Onze expert op het gebied van Lymfe en oedeem is gecertificeerd oedeemfysiotherapeut Annabel van Zeeland
Lees meer over Annabel van Zeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Kinderfysiotherapie

De groep kinderen die naar de fysiotherapeut verwezen worden kan in twee hoofdgroepen worden onderscheiden:

In beide groepen wordt onderscheid gemaakt tussen acute problemen en chronisch zieke kinderen.

 

De behandeling richt zich op het bewegend functioneren, op behandelen naar actualiteit van het ziekteproces en op betekenisvol functioneren met als doel de gevolgen van motorische problemen op de motorische en de algehele ontwikkeling te beïnvloeden. Voorbeelden hiervan kunnen o.a. zijn ontwikkelingsachterstanden, voorkeurshoudingen, heupdysplasie, vertraagde sensomotorische ontwikkeling.

Kinder fysiotherapie

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkelingsgerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen.

 

Problemen in het bewegend functioneren kunnen een belemmering vormen voor optimale maatschappelijke participatie op de kinderleeftijd, als basis voor het uiteindelijke functioneren als volwassene. Ook kunnen zij een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van het kind en zijn ouders. Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een grote rol.

 

De behandeling zal er op gericht zijn de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van het kind te stimuleren. De oefen-/bewegingstherapie is daarom aangepast aan het specifieke ontwikkelingsprofiel van het kind. Uitgaande van de hulpvraag van ouders en kind wordt gebruik gemaakt van kindgericht materiaal, aangeboden in een kindvriendelijke omgeving met aan het kind aangepaste instructies en dosering.

Plagiocephalie

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat kinderen naar de kinderfysiotherapeut worden verwezen vanwege een plagiocephalie, ofwel een afplatting van de schedel. Deze kan ontstaan doordat kinderen in de eerste levensmaanden met het hoofd vnl. naar één zijde liggen en het hoofd aan de andere schedelzijde wordt afgeplat. Je spreekt dan van een plagiocephalie. Deze wordt in veel gevallen veroorzaakt door een voorkeurshouding van het hoofd naar 1 lichaamszijde. Het komt ook voor dat de afplatting aan de achterkant van het hoofd voorkomt, een brachiocephalie door vnl. op het achterhoofd te liggen. Indien een kindje een voorkeurshouding heeft en/of een afplatting van de schedel, kan het terecht bij de kinderfysiotherapeut.

De mate van asymmetrie kunnen we in de praktijk of thuis vastleggen door een plagiocephalometrie, of afgekort pcm, te maken. Een kunststof
bandje wordt om het hoofdje gelegd en een aantal vaste punten worden daarop gemarkeerd. De kinderfysiotherapeut kan aan de hand hiervan een meting doen en bepalen in welke mate de afplatting is voortgeschreden. Daarna kunnen we dan na verloop van tijd de verandering van de vorm vastleggen. Daarbij geeft de kinderfysiotherapeut de nodige houding- en handlingsadviezen om te proberen de afplatting zo minimaal mogelijk te laten worden.

Als het hoofd erg scheef is kan het nodig zijn uw kind door te verwijzen voor helmredressie therapie. Dit gebeurt, indien nodig, op een leeftijd van 5-6 maanden. De helm, die 23 uur per dag gedragen moet worden, geeft de schedel ruimte om te groeien daar waar hij afgeplat is zodat het hoofd weer zijn mooie ronde vorm aan kan nemen. Hier hebben wij samenwerkingsverbanden met het Bernhoven ziekenhuis te Veghel. Prettiger is natuurlijk om dit te voorkomen en tijdig aan de bel te trekken.

Danielle Schoofs

Bij fysiotherapie de Beemden is Danielle Schoofs de specialist op het gebied van kinderfysiotherapie
Lees meer over Danielle 

Meer informatie over kinderfysiotherapie? Klink hier.